Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Hockey, Hockey, Hockey

Inlagd: 7 januari 2013, kl 15:25

Tjejerna i AIK har haft fullt upp under julhelgerna!

Utöver sedvanlig träning så har vi deltagit i två olika cuper.

Ett yngre lag, mellan 12 och 17 år, deltog i Nordic Christmas Cup, ett arrangemang av Upplands Ishockeyförbund.
Sammanlagt åtta lag spelade, varav samtliga var distriktslag eller motsvarande, vi deltog som enda klubblag.
Cupen spelades under två dagar, där vi inledde med att slå Östergötlands distriktslag med 5-0! Därefter fick vi se oss besegrade av North Stars från Norrland med 4-1, och av Södermanlands distriktslag med 5-1. Favoriter efter dag 1 var Vipers från Finland samt North Stars, som besgrade Östergötland med hela 22-0.
Samtliga lördagens matcher spelades för vår del i den kalla B-hallen. Värst var det för åskådarna, som fick gå ut och värma sig med jämna mellanrum, tjejerna höll dock ångan uppe!
Vi började med att möta Upplands distriktslag, och två mållösa perioder resulterade i förlängning med upplägget 4-4 i 1 min, 3-3 i 1 min och 2-2 i 1 minut. Även detta mållöst, och då vidtog straffar, där Uppland drog längsta strået, så matchen slutade 1-0 till dem.

I nästa match mot Västmanland stod det 1-1 efter två spelade perioder, och även denna gick till förlängning. 4-4 gick bra, så även 3-3, men i 2-2-läget fick vi en utvisning där en AIK-spelare sålunda stod ensam mot två anfallare, och där vann Västmanland matchen med 2-1.

För oss återstod så en match mot Östergötland som i två dagar kämpat mot övermäktigt motstånd. Deras tjejer ska ha all heder för sitt goda humör under cupen!
I den sista matchen lyckades vi så lyfta oss ordentligt, och avslutade med 10-1.
Vår superduktiga målvakt, Sofia Reiderborn, kom med i All Starteamet!
Som enda klubblag i turneringen slutade AIK på en sjundeplats, med mycket jämnt spelade matcher även mot de bästa lagen.
Den stora vinsten med turneringen var dock ett gäng härligt glada tjejer som visade upp en fin sammanhållning och hade fantastiskt roligt tillsammans!

Den andra turneringen var första halvan av årets F19 Damjunior, som i år inte är ett seriespel utan ett mästerskap.
Deltagande lag är AIK, Segeltorp, Almtuna, SSK, Modo, Skärplinge och Linden.
Spelarna mixades ihop av delar från Division 1-truppen och Riksserielaget, ett intressant tillfälle att få spela med de tjejer som är i samma ålder men till vardags spelar med olika trupper.

Den första spelhelgen genomfördes i Östhammar, och bjöd på match både fredag, lördag och söndag. Vi inledde med en nervpirrande match mot SSK. I två perioder ägde vi SSK helt, de kom inte ur zon alls, och endast deras fantastiskt duktiga målvakt stod mellan dem och ett resultat som hade kunnat dra iväg rejält. I 3:e perioden kom så det förlösande 1-0-målet, och därefter 2-0.
När matchen var slut hade vi skjutit 52 skott mot SSK:s 17.

Lördagen inleddes med pizzeriabesök och JVM-finalmatch och fortsatte med match mot Linden på kvällskvisten, ett Linden som redan tidigare på förmiddagen hade spelat och förlorat mot Skärplinge med 9-0. Den här gången sköt vi 79 skott och Linden 17, och resultatet blev tvåsiffrigt, 11-0!

På söndagen kom motståndet från Segeltorp, den mest kvalificerade motståndaren hittills. En betydligt jämnare match än de två föregående, vi vann dock skotten med 38-26. Segeltorp ledde med 1-0 efter 1:a perioden, men efter en stark upphämtning slutade det med en AIK-seger 5-3.

Hittills obesegrade i F19-mästerskapet alltså! Ställningen så här långt är AIK i toppen av tabellen med Modo och Skärplinge på andra och tredje plats.

Den 6-7 april möter vi Skärplinge, Modo och Almtuna. Be there!!


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


Information
Senast uppdaterad
2014-09-04
Besökare
117411
Genereringstid
0,0469 sekunder