Athletic Club Camelen Hockey  

AC Camelen

Inlagd: 19 februari 2006


AC Camelen bildades 1970 på restaurang Zum Franziskaner. Läs mer om AC Camelen på nästa sida....

AC Camelen bildades 1970 på restaurang Zum Franziskaner. På klubbmärket står det visserligen 1971 men det beror på att registreringspappret inte kom in i tid. En fördel med två årtal är att vi då måste fira klubbens årsjubileum två gånger för att vara säkra på att vi gör rätt.
Namnet Camelen kom från jazzklubben Kamelen i Gamla Stan. Och det var inte bara namnet som lånades utan även jazzklubbens stadgar fick duga.
I början var det ishockey som gällde. Detta berodde dock på ett missförstånd hos Idrottsförvaltningen som under matrialbidragets glada dagar skickade tjugo hockeyklubbor istället för, som vi hade tänkt bandyklubbor till hockeybockey.
AC Camelen har under åren även förgyllt Stockholmsfotbollen och Landhockey (Camelen spelade i Allsvenskan) samt Boulespel. AC Camelen är ingen storklubb ekonomiskt sett men rik på erfarenheter. Efter många år av turneringar, både egna och deltagande i andras, har man därigenom skaffat ett unikt nätverk. Det finns inom föreningen en kontaktyta inte bara inom utan även långt utanför Sveriges gränser. AC Camelen startades en gång av ett gäng idealister som brann för idrotten. Förhoppningsvis finns den känslan kvar hos dom aktiva som idag representerar klubbens färger .


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-06-26
Besökare
395866
Genereringstid
0,0625 sekunder