Athletic Club Camelen Hockey  

Grym kämpainsats gav 4:e raka!

Inlagd: 1 november 2015, kl 17:02

Det blev till slut seger för Camelen mot Sundbyberg!

Det blev en tuff och slitsam kvällsmatch för Camelen borta mot Sundbyberg. AC Camelen kom bara till start med 9 st utespelare och en keeper. Starten blev inte den bästa för de GrönVita utan Sumpan satte högsta fart direkt med sin för första femma som var bra hela matchen. Redan efter 1 minut var oturen framme för Camelen som fick backen Stefan Diberg skadad i första bytet då han fick en tackling som tog illa och första rapporterna var att nyckelbenet gått av. Efter detta var Coacherna Pettersson och Lundman att möblera om och gå på 3 st backar och 5 st forwards. Men Camelen krigade på och kunde ta ledningen efter 5 minuter genom Robin Lennell som drog iväg ett maskerat skott från backposition som smet in bakom en skymd Sumpan-keeper. Assist från Opus Andersson och Kapten Wallentin. Efter målet så var det ett ställningskrig men Camelen skapade de bästa chanserna. Camlen kunde göra 0-2 efter 13 minuter efter en snygg uppåkning av Olle Adrian som sedan tryckte upp pucken i första krysset med en backhand. Sedan tog det bara 23 sekunder innan stabile och duktige backen Hampus Pettersson kunde dunka in ett slagga från backplatsen till 0-3. Sedan var det dags för de randiga och deras försök att jämna ut oddsen på isen och gav Camelen en 2-minutersutvisning som Sumpan chans till reducering och de blå tog chansen och kunde göra 1-3 efter 15 minuter. Men denna svängiga period var inte slut och Hampus Petterssons passning mot bortre stolpen smet in då ingen varken såg eller nådde pucken och Camelen tog ledningen med 1-4. Dock var oturen framme för Camelen med knappa 2 minuter kvar av perioden, då en slump puck landade på ett Sumpanblad som gav 2-4 efter att Kenta i kassen var chanslös. Det var en stabil första period för Camelen trots att man bara hade 8 utespelare att tillgå. Skotten var hyfsat jämna utan att kollat den officiella skottstatistiken.

Den andra perioden började inte bra för Camelen som drog på sig en 2 minuters utvisning då Åkerlund trippat en Sumpanlirare. Dock så snackade Åkerlund till sig en 2:a till då han inte var nöjd med domarinsatsen. Det efterföljande powerplay-spelet för Sumpan gav 3-4 och hastigt och olustigt så var det lite nerv i matchen. Men som så många gånger för så klev den ständige och notoriske målskytten Johan Molitor (Fd Bylund) fram och stänkte upp 3-5 för Camelen med 11 minuter kvar av matchen och lite luft skapades för de 8 slitna Camelerna. Sedan inleddes en mäktig offensiv av Sumpan mot en mur av Cameler framför Camelen-kassen och på linjen stod en nästan omutlig keeper Kenta Arvidsson. Med 5 minuter kvar av perioden så fick till slut Sumpan hål på Camelen och endast en kasse skiljde lagen åt med 5 minuter kvar. Men efter detta hände något med Camelerna som verkade coollugna och började hålla i pucken och spela av det sista av perioden. Sedan drog Sumpan på sig 2:a men dryga 2 minuter kvar och segern var i hamn för ett tappert Camelen! Skotten i andra blev säkert 20-3 för Sumpan men det räckte ändå inte för att bärga segern.

Det var 9 st tappra Cameler inklusive Keeper Kenta som stred hårt i kassen hela matchen och var tungan på vågen för de GrönVita. Det var en laginsats hela vägen för Camelen mot ett mycket bättre Sumpan än förra säsongen.

Laget är nu uppe i 4 st raka segrar med 11 st bärgade poäng av 12 möjliga. Dock är det bara att ladda om då Camelen imorgonkväll, läs idag (red anm) möter det andra obesgrade topplaget Täby Titans.

Camelen mot nya segrar, Forza GrönVit/ Webmaster Kokos!

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-05-18
Besökare
390759
Genereringstid
0,0625 sekunder