Athletic Club Camelen Hockey  

Serieseger 2013-2014!

Inlagd: 17 februari 2014, kl 18:25


Seriesegern säkrades borta mot Mälarö i säsongens sista fight.

Med fullt manskap gick det inte att stoppa Camelens ryck för guld och serieseger.

Camelen ställde upp med 3 st fulla femmor borta mot Mälarö i säsongens sista match. Det var enda gången Camelen skrapade ihop det under säsongen, kanske var det seriesegerförhoppningen som gjorde det.

Matchen började lite emot när Ohlzon var lite överladdad och tog en 2:a för hooking redan efter 36 sekunder. Men detta hindrade inte Camelen som gjorde 0-1 i boxplay genom Felix Jonsson. Men Mälarö som kändes förstärkt med några skridskostarka junisar kvitterade efter 7 minuter efter svagt Camelspel och försvar. Men förstafemman var tillbaka som en intakt line kunde göra 1-2 direkt efter kvitteringen genom Johan Bylund. Efter halva perioden drog Mälarö på sig en ny 2:a för tripping och detta var startskottet för showen av andra femman i Camelen med Carlsson, Malm, Wallentin, Andersson och Åkerlund. Malm kunde enkelt trycka in 1-3 helt fri framför kassen på pass från båda forwardskollegorna. Mälarö stack emellan med ett 2-3 mål innan det var dags för Malmen igen i ett liknade läge framför Mälarö-kassen, 2-4. 14 sekunder senare stod det 2-5 efter ryskt klapp-klapp lir av Camelen och denna gång var det Wallentin som var sist på pucken bakom en chanslös Mälarö-målis. Perioden slutade 2-5 till Camelen och serirsegern kändes mycket nära. Skotten i perioden blev 17 för hemmalaget och 19 st för Camelen.

Camelen började även andra starkt med 2-6 efter att PJ Jacobsson stänkte upp pucken efter fint förarbete av Bylund. Men Mälarö gav sig inte och kunde reducera bakom Kenta i powerplay till 3-6. Sedan klev Camelens superback Opus Andersson fram i boxplay och tryckte tungt in 3-7. Publiken och Camelenspelarna trodde att matchen var punkterad efter detta men Mälarö bet i och reducerade ännu en gång till 4-7 även denna i PP. Men förstafemman visade varför man är en "leading line" och gjorde 4-8 genom Jacobsson även denna på pass från poängkungen Bylund med 5 minuter kvar. Camelen slappnade av lite och ville anfalla liute för mycket vilket gav Mälarö en straff efter att Malm tvingats riva ner en forward som var helt fri. Mälarö lyckades hänga dit den bakom Kenta med lite flyt och 5-8 var ett faktum. Mälarö tryckte även dit 6-8 med knappt 4 minuter kvar och guldfrossan gick genom Camelenbåset. Anfallet efter så skjuter Mälarö ett skott i ribban och hade den suttit så vet man inte men Camelen hade lite tur och lyckades rida ut stormen och vinna matchen.

Det var en halvdålig insats av Camelen som så sega och oinspirerade ut men det kanske hade varit i lång säsong. Men Camelen har ett spelarmaterial som inget annat lag i serien fogar över och kunde ändå vinna matchen och serien trots knackigt spel.

Glädjande för Camelen var att KÄMPEN David Johnsson var tillbaka på sidan av rinken och agerade coach och lagledare för Camelen efter att skadats olyckligt förra fighten. David var tilltufsad men vid hyggligt gott mod. Vi hoppas att det går bra för David och att allt löser sig den närmaste framtiden för honom.

Joakim Malm såg stundtals het och belönades med Pucklo efter sina 2+1 i matchen!

Webmaster återkommer med en större och mer ingående summering av lite poäng, statistik och annat kul längre fram så håll ögonen på hemsidan så kommer ni få lite kul läsning.

Och Camelen tog sin andra serieseger i rad och den 3:e på 4 år så vi säger bara GRATTIS och grymt jobbat av kvartersklubben.

Over and out, to be continued!

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-12-17
Besökare
426338
Genereringstid
0,0625 sekunder