Athletic Club Camelen Hockey  

Seger i seriefinalen vs Titans

Inlagd: 2 februari 2014, kl 13:45


Camelen segrade mot Titans efter show av förstafemman och speciellt Richard Carlsson!

Redan innan matchen mot Titans så började tjuv och rackarspelet. Ena domaren var sjuk och frågan avr om matchen skulle spelas. Domaren meddelade att han ansågs sig kunna döma själv, Titans ville lira men Camelen tvekade på grund av att man hade mycket folk borta inför matchen. Grabbarna pratade ihop sig och bestämde sig för att lira, och som de gjorde det.

Camelen kom till start med 11 man. Camelen spelade på 2 kedjor med Malm, Bylund och carlsson i första som offensiv enhet medan andra med Åkerlund, Njurell och Felix Jonsson bildade en defensiv line.

Camelen startade matchen mycket lovande och redan efter 26 sekunder lade malm in pucken i öppet mål efter en mycket kylig dragning efter att Bylund frispelat Malm framför Titans-kassen. Tempot var mycket högt hela matchen och publiken trodde inte att de hamnat på en division 4 match utan ett par serier högre upp i seriesystemet. Det var en mycket välspelade match mellan 2 st mycket bra lag och främst Camelen som var mycket bra organiserade hela matchen. Det bjöds på bra spel och mycket chanser åt båda håll. I Camelen-buren stod alltid säkre Kenta och höll ställningarna för Camelen trots lite chanser för Titans, speciellt när de fick chansen i powerplay. Efter 14:51 så frispelade Malmen Rico Carlsson och 2-0 trycktes upp på resultattavlan. Detta var Malms andra poäng i matchen och Carlsson första balja för fler skulle det bli. Minuten senare drog Camelen på sig en 2-minutare med box-play som följd och Titans tryckte på. Ett lite sämre byte eller bättre kanske beroende på hur man ser det så kom Carlsson direkt från avbytarbåset och frispelades av Bylund på Titans blålinje. Helt ensam med Titans-keepern så gjordes 3-0 till Camelen efter en backhand lyftning upp i krysset av nämnde Carlsson. Hans andra för kvällen. Perioden slutade alltså 3-0 för Camelen och detta var helt rättvist. Dock vann Titans skotten med 10-8.

Pausen kom lägligt för Camelen som behövde vila och stärka sig lite inför andra. Hela matchen var ett ställningskrig och inget lag ville vika ner sig för det stod ju en serieseger på spel för lagen som låg på samma poäng inför matchen med endast 3 matcher kvar av säsongen.

I andra var tempot lika bra som i första men man såg att spelarna började se lite slitna ut. De var nog inte riktigt vana att spela i det höga tempot. Framgången för Camelen fortsatte i andra och Robin Lenell kunde lyfta i 4-0 till Camelen efter 6 minuter. Man kunde då se att Camelen-spelarna och coach Skägget Pettersson vädrade morgonluft. Dock så kunde Titans reducera till 4-1 efter en spelvändning i mittzon och ett avslut bakom en skymd Kenta. Men Titans fick inte riktigt det tryck man behövde för att närma sig Camelen. Med 8 minuter kvar av matchen så var han där igen, Herr Carlsson och kunde göra 5-1 för Camelen. Hans tredje balja för aftonen. Titans kunde reducera ännu en gång efter att en Camelens-spelare blivit lite överambitiös bakom kassen och drog sedan iväg pucken mitt på ett motståndarblad. Pucken trycktes in i nätet bakom en chanslös Kenta. Men som sagt så var ju förstafemman på riktig bra spelhumör och Richard Carlsson kunde göra sitt 4:e mål för matchen och dödade matchen och spänningen inför 50-tal av åskådare. 6-2 till Camelen tändes upp på tavlan på väggen och den lilla Camelen-klacken var helt galna av lycka.

Det var den viktigaste matchen för året och det blev den bästa matchen som spelats i hela division 4. Tempot var högt, passningar satt på bladen och tacklingarna var hårda. Camelen kom segrande ur och nu ligger vägen öppen för en serieseger. det krävs minst 4 poäng för att Camelen skall kunna räkna i serievinsten i de 2 sista matcher mot Göta/Traneberg och Mälarö.

Camelens första femma var ruskigt vassa och dominerade på Zinkens blanka is. Malm gjorde 3 poäng, Bylund gjorde 4 assist och Carlsson gjorde alltså 4 mål och blev utsedd till matchens lirare. Andra femman spelade defensivt och tight och gav inte Titans speciellt mycket utrymme att skapa några offensiva hot mot Kenta. Kenta Arvidsson spelade som alltid bra och han visade att han är seriens bästa keeper. Ett extra plus ska de inlånade "gubbarna" Jyrki och Styfen ha som ställde upp och förstärkte Camelens försvar.

2 matcher återstår för Camelen och görs jobbet så kan man räkna in seriesegern för andra året i rad. Förhoppningsvis så får Camelen tillbaka lite folk och kan förstärka laget lite.

Sammanfattningsvis så var det den bästa division 4-match som har spelats på Zinkensdamms IP. Det var 2 st mycket bra lag som möttes och båda ville bjuda på bra hockey. Vi ser redan fram emot att se några hårda bataljer mellan dessa 2 lag nästa säsong. Nu ska bara 2 segrar till tas för Camelen så att kan sedan kan fira lite eller mycket.


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2021-01-22
Besökare
427138
Genereringstid
0,0469 sekunder