Athletic Club Camelen Hockey  

4-2 seger mot Göta/Traneberg.

Inlagd: 16 november 2013, kl 22:29


Camelen segrade efter en hård batalj och
Rönns galna poängform håller i sig!


Camelen tog på lördagskvällen sin 4:e raka seger för säsongen. Det var Göta/Traneberg som stod för motståndet och de gjorde det bra.

Camelen började matchen bäst och tog ledningen efter ett mönsteranfall av första femman. Bylund tog upp pucken ur egen zon och spelade fram Åkerlund som kommer i en 2-1 situation med Rönn. Efter en lätt flippmacka av Åkerlund så behövde bara Rönn sätta dit klubban och 1-0 var ett faktum. Pucken satte i målvaktens plockkryss, målskytten Rönn fortsätter att hitta nätet. Efter målet så går Camelen ner sig och ser riktigt trötta ut. Göta var inte sena att utnyttja detta och hängde dit 1-1 efter strul i Camelen-zonen. 2 minuter från pausen så hände det igen och Göta fick ytor mitt i slottet framför Kenta i kassen och 1-2 skrevs ut på tavlan. Kenta hade inte mycket hjälp på dessa lägen och var chanslös. Camelen vann skotten med 17-9 men Göta var effektivare och 1-2 i mål efter första 20 minuterna.

Camelen rivstartade andra perioden och redan efter 31 sekunder stod det 2-2 efter att Åkerlund plockat upp en retur efter Rönns avslut och skyfflade in pucken. 1.20 minuter senare var det dags igen, Åkerlund pressade den ensamma Göta-backen i egen zon och jobbade fram pucken till en helt fri Rönn med Göta-keepern. Den alltid säkra Pontus Rönn gjorde inte Camelen-fansen besvikna utan lirkade upp burväktarn på läktare och la in 3-2 i öppen kasse. Camelen ryckte upp spelet i andra sköt 16 skott mot Götas 4 st. Segern var aldrig riktig hotad efter detta och med 6 minuter kvar av matchen så hände det som Bylund arbetat så hård för i inledningen av säsongen. Efter ett riktigt flipperspel framför buren så studsade pucken på Bylunds skaft och in i kassen. Bylund var nästan helt ovetande om detta men efter konferens mellan de zebrarandiga männen så var det 4-2 för Camelerna.

Kenta i kassen var stabil som vanligt och är nu uppe i sex st perioder utan att släppa in mål. Efter att Cribba Hellsten åkte på en tjuvsmäll och tvingades kliva av isen så stuvade Skägget om i kedjorna och satten i Åkerlund mellan Rönn och Bylund. Detta blev lyckat och dessa gjorde kvällens alla mål. Andralinen med Wallentin, Carlsson och Jacobsson skapade mycket chanser under matchen men hade varken tur eller skärpan och blev mållösa. Detta hör inte till vanligheten. Alla fyra backarna ska också ha cred som kvävde Götas forwards och inte tillät dem skapa speciellt mycket tryck mot Kenta.

Lite extra cred till förstalinan efter att de noterats för 10 poäng under matchen.

Nästa match spelas söndagen den 24:e borta mot Mälarö. Det blir troligtvis en tuff match för Camelerna men nu laddar vi batterierna under tiden och hejar fram Sverige till VM i fotboll.

Forza Le Camel, de VitGrön krigar på för att behålla förlustnollan intakt.

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-06-26
Besökare
395113
Genereringstid
0,0918 sekunder