Athletic Club Camelen Hockey  

8-4 Viktoria för Camelen

Inlagd: 10 november 2013, kl 19:52


Täby Titans bjöd på bra motstånd men till sist växlade Camelen upp och tog en säker seger!

Matchen började i högt tempo vilket för aftonen båda lagen behärskade. Men de nya reglerna visade ut en Titan på botbänken, detta blev då till lycka då en Camel-back gjorde ett misstag som friställde Titans-forwarden med en knappt uppvärmd Kenta i Camelen-kassen och vips var det 0-1 på tavlan. En minut senare var det dags igen för Titans att vila sig på botbänken och då gjorde inte Camelen några misstag och tredjelinen hängde dit trissan till 1-1. Redan halvminuten senare stänkte Cribba Hellsten dit 2-1 för Camelen och detta innan klockan tickat upp till 5 min. Men Camelenlycka blev ej långvarig och Titans tryckte dit 2-2. Ytterligare 2 min senare drog Camelerna på sig 2 st 2-minutare efter varandra och i 5 mot 3 gjorde Titans 2-3, dock lite turligt med en lyckostuds som gav öppen kasse bakom Kenta Arvidsson i Camelen-buren. Efter 11 minuter spelade så plockade Marcus Åkerlund för dagen back upp pucken i egen zon och trampade bakom egen kasse, vidare upp i mittzon och in i anfallszon. Avslutet höll dock inte samma klass som uppåkningen men PJ Jacobsson rakade in trissan bakom en simmande keeper för Titans. 3-3 på klockan. Tempot fortsatte vara högt och en grymt stark kämpande Cribba Hellsten hängde dit sin andra för kvällen efter 14 min, med kedjekamraterna Rönn och Bylund. Titans som var ett bra hockeylag med bra huvuden och snabba i tankarna var inte sena att utnyttja ännu ett PP och 4-4 var ett faktum med drygt 3 min kvar av perioden. Men Camelens förstaline med Hellsten, Bylund och Rönn i spetsen gjorde 5-4 för Camelen genom den sistnämnde innan hesa fredrik ljöd för lite vatten och vila. Skotten vann Camelen med 16-10. Camelen kom inte riktigt igång med sin fart och kreativitet riktigt i första och bjöd ofta Titans på båda lägen framför Kenta men även numerära överlägen. Titans är ett tillräckligt bra lag att skaka Camelen när man får vara en man mer på isen.

Efter lite vatten, vila och taktiksnack så kom Camelerna ut med lite mer beslutsamhet, fart och vilja. perioden blev lite mer tillknäppt än den första som bjöd på hela nio kassar! En period som Camelen ofta besökte utvisningsbåset men detta till trots så skapade Titans inte några riktigt heta chanser. Camelens egen Trollgubbe Pontus Rönn var inte sen att utnyttja sina kvaliteter emot ett lite segare försvar och hängde dit både 6-4 resp 7-4. Sedan hände det som inte Camelen-fans trodde var på riktigt. Joakim "målsumpare/skjuta snedt" Malm kommer fri med Titans-målvakten med 8 sekunder kvar och hastigt & lustigt så bröts 120 minuters torka emot en spräckt nolla i målkolumnen. Det var mycket länge sedan vi så en sådan glad målskytt för VitGrönt på Zinken kalla is.

Segersiffrorna skrevs till 8-4 för Camelen efter 26-20 i skott. Camelen har fortfarande problem med den nya domardömningen och drog på sig hela 8 st två-minutare, vilket Titans utnyttjade några gånger.

En mycket stabil laginsats ifrån Camelens sida kryddades med att Firma Rönn/Hellsten firade stora triumfer emot Titans försvar. Rönn hann med att stänka dit 3 baljor, assistera 2 gånger och ta en 2 minutare för att han inte orkade åka griller och istället ta en 2:a. Hellsten var inte mycket sämre utan noterades för 2 stänkare och 3 assist.

Det mest anmärkningsvärda efter denna trevliga afton är att det är bara är målvakt Kenta arvidsson som slår härförare Bylund när det gäller nollor. Kenta har två stycken Nollor medans målskytten Bylund står kvar på en nolla i målkolumnen, till och med efter Malmen.

Camelen tar nya tag emot Göta/Traneberg på lördag kl 17:30 på hemmaplanen Zinken.
Väl mött, vi ses där.

Forza VitGrön och fortfarande är Skäggets Cameler obesegrade på Zinken under de två senaste säsongerna.

OBS missa inte Johan Bylunds videointervju efter Titans-matchen som snart kommer upp på hemsidan.

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-06-26
Besökare
395556
Genereringstid
0,0781 sekunder