Athletic Club Camelen Hockey  

Kenta omutlig i premiären!

Inlagd: 31 oktober 2013, kl 17:50


Vinst i seriepremiären för Camelen!

Då var seriepremiären avklarad och Camelen gick segrande ur striden. Segersiffrorna skrevs till 0-3 efter att Kenta Arvidsson varit briljant i kassen och totalt omutlig under 40 min. Detta var Kentas första nolla i Camelendressen vilket syntes i hans ögon efter slutsignalen!

Lite om matchen i övrigt.
Camelen öppnade lite trevande men i tredje bytet så skickade Coach Skägget in den nyvärvade linen med Patrik Jacobsson, Fredrik Rönnmark och Emil Engman som genast satte Arken under stark press. Detta banade väg för resten av truppen men Camelen hade lite problem med den nya domarbedömningen som är lite hårdare på hakningar och spelförstörande moment. Detta ledde till minuter på botbänken och box-play men efter att Arken gick bort sig lite så drog Bylund iväg en riktig macka som landade på Robins blad strax utanför Arkens blålinje och 2-0 läget var ett faktum och Robin och Rönn gjorde ingen besviken och Arken-keepern var chanslös och det stod 0-1 på tavlan efter 12:11 av första. En stund senare var det dags för en Camel till på botbänken och det dags för nytt box-play. Även denna gång så leverade Camel offensiv kraft genom en smörmacka av Opus till PJ som kom fri med Arken-keepern tillsammans med Rönnmark och plötsligt var det 0-2 i röven för Arken. detta trots att de hade hygglig fart under rören och försökte störa vilsna Cameler i dess egna zon. Detta blev periodsiffrorna och skotten slutade 16 lika efter första 20 min.

I pausen tog för kvällen ass-coachen Cribba tag i taktpinnen och styrde upp taktiken.

I andra hade båda lagen lite problem med domarnivån och detta ledde till att Camelen fick ett 5-3 läge. Detta läge förvaltades per omgående och Nyförvärv Rönnmark hängde dit sin andra strut för kvällen på pass från Carlsson och Opus.
Efter 0-3 så blev det en visselorkan från domarna och matchen rycktes sönder lite även med hjälp av Arken-keepern som glömt att borra ner sin bur i isen som gjorde att den flöt omkring i zonen under långa stunder.

Överlag var detta en helt okej premiär av Camelen som dock såg lite sega ut men produktiviteten måste bli bättre speciellt för andra linen med Carlsson, Åkerlund och Malm som brände, jag vet inte hur många lägen. Tyvärr gick Engman på pumpen under första perioden och skadade sig vilket ledde till att resten av matchen spenderades i omklädningsrummet.

Skottstatistiken blev 23-26 över 40 min.

Slutsats: +++++ till superCamelen Kenta Arvidsson som håll nollan. Även PJ och Rönnmark skall ha beröm för sin insats under matchen, dock måste de bevisa lite mer innan de kan komma ifrån tredje femman.

Nu laddar Camelen för hemmapremiär på Zinken kl 19:00 på fredagkväll. Då ställer laget med nästan samma gubbar med ett bortfall i Engman med en upperbody-injury men tillkommer gör Kapten Fredrik Wallentin och Cribba Hellsten. Även David Johnson kan tillkomma.

Vi ses på Zinken om du vill se lite riktig hockey! Forza Camelen.

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-06-26
Besökare
395760
Genereringstid
0,1104 sekunder