A3 Hockey - Overspeed Technique & Training  
Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Information

Laginfo

Internetadress: www.lagsidan.se/a3hockey
Lagnamn: A3 Hockey - Overspeed Technique and Training
Serie: -
Arena: -
Färger: -
Klubb: -
Klubbens hemsida: http://www.lagsidan.se/a3hockey/information.html
Landskap: Stockholm
Förbund: Stockholms
 
Besöksadress:
Postadress:
Telefon:
Fax:
E-postadress: a3hockey@telia.com
Plusgiro/Bankgiro: 140 18 73 -3
Organisationsnummer:

Siteinfo

Webmaster: Kjell Aigner
E-post: kjell.aigner@temagruppen.se
Anmäld: 2005-02-11
Senast uppdaterad: 2014-04-11
Besökare: 83171
Besökare (år): 3959
Besökare (mån): 238


Historia

A3 Hockey är en registrerad
ideell förening (2004)
med fokus på utbildning och utveckling av individuell skicklighet , det är inte en förening som konkurrerar med den ordinarie klubbverksamheten.

A3 är medlem i Riksidrottsförbundet RF och i Stockholms Ishockeyförbund. Samtliga spelare är försäkrade via Folksam när de medverkar på A3 aktiviteter.

Vi har ställt upp i olika turneringar genom åren, som en del i den praktiska utbildningen. Detta sker under eftersäsong där spelare/medlemmar i A3 medverkat. Denna form har varit mycket uppskattad och resultaten har varit mycket bra. Inte minst när det gäller att mäta och testa sina kunskaper man fått under träningarna med oss och mot tuffast tänkbara motstånd. 94 gruppen har deltagit i en 93 cup i Stockholm, Nacka Trophy och blev trea 2005. 2006 vann de Hammarbys Vårcup. 2007 blev ett 93 lag trea i den tuffa Internationella turnering SYIT, som Hammarby anordnar och ett 92 lag vann en Internationell turnering anordnad av DIF. (alla sanktionerade)

Under 2007 (juni) var vi för första gången på en resa till USA med ett 93 lag från Stockholm (alla cuper är sanktionerade). Denna cup går under namnet NAPS och är en trippel A (AAA) cup. Vi gick till slutspel, det bästa ett svenskt lag presterat där. 2008 åker vi med både 93 o 94 lag är det tänkt. Till dessa lag bjuds man in personligen enbart, med bl.a. förutsättningen att man är medlem i A3.

Föreningen har ingen ambition att tjäna pengar på verksamheten utan vill endast ha medel att utveckla den. Det ger möjlighet att införskaffa den senaste tekniken och hjälpmedlen från USA. Samt ger även möjlighet att anlita intressanta gästtränare. Resultatet ska leda till nya och utvecklande träningsupplägg.

Idag har vi spelare från fler än 10 klubbar i Stor Stockholm i åldersgrupperna 93-96.

A3 Hockey jobbar under tre grundförutsättningar. Träningen skall vara individuell, det ska vara högt tempo och det ska vara effektiv tid på isen. Ambitionsnivån hålls hög med stor variation på övningarna genom tävlingar och kampmoment. Precision och kontroll varvas med högsta fart. Det är fokus på skridskoteknik, puckbehandling, kamp och en del spelförståelse.

Ambitionen är även att erbjuda miljöombyte från den träning man är van vid till vardags, dels ge en hel del ny input och tankar, ha kul och utveckla individen. Helt enkelt inspireras och utvecklas med likasinnade.

Vi är idag 4 tränare som har många års erfarenhet av träning av ungdomar. Alla har formell utbildning steg 2-3 & HUT från hockeyförbundet.
Kjell: Steg 2 + HUT. Tränat bl.a MB hockey 93, Flemingsbergs 94or, djurgårdens 92or och idag Huvudtränare för Nackas 93or och ansvarig för
A-pojkblocket i Nacka.
Hasse: Steg 2. Nacka 93 6 år, AIK 94 1 år
Lasse: Steg 2. Boo 2 år, Flemingsberg 2år, A3 4 år
Lelle: Steg 3. AIK 93
Elitseriespelare.

Till detta deltar meriterade tränare vid olika tillfällen, tex som coacher på cuper i Sverige och USA, samt under vår Academy. Vårt samarbete med Selects Hockey i New York, ger oss tillgång till tränare av yppersta NHL/AHL och Junior League nivå!

Målet är att föreningen ska kunna erbjuda träning en till två gånger per månad, okt-mars. eftersäsongs-träning under april-maj samt en camp under sommaren.

Eftersom intäkterna enbart ska täcka fasta kostnader, is och material etc; samt att kostnaderna fördelas på många, kan föreningen hålla nere priset för träningen.

Kort sagt, A3 Hockey vill vara en förening som till rimlig kostnad skapar bästa möjliga träning till nytta för medlemmarna i deras arbete med att utbilda sig till hockeyspelare och ska samtidigt förmedla glädjen till hockeyn.
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2014-04-11
Besökare
83171
Genereringstid
0,0469 sekunder